Lithium Safety Concept

Lithium batterijen zijn de favoriete batterijtechnologie geworden in een breed scala van toepassingen waaronder stroomopwekking, communicatie, industrie, voer- en vaartuigen. De hoge energiedichtheid en de actieve controle van de energie die wordt opgeslagen en gewonnen uit lithium batterijen is de basis van deze toenemende populariteit.

Lithium batterijen zijn opgebouwd uit hoogenergetische materialen met vaak ontvlambare elektrolyten en dit vertegenwoordigt een aanzienlijk brandgevaar. Elke beschadiging van een separator in de lithium batterij, veroorzaakt door mechanische schade of hoge temperaturen, kan leiden tot een interne kortsluiting met een grote kans op een thermal runaway. Als een cel eenmaal in een thermal runaway komt, is het zeer waarschijnlijk dat de warmte zich zal verspreiden naar aangrenzende batterij cellen. Dit leidt tot een kettingreactie met vaak catastrofale gevolgen.

LSC-CTA

Doe de Lithium Safety Check

Bent u benieuwd naar de situatie binnen uw organisatie? Met de Lithium Safety Check krijgt u waardevolle inzichten in de aanwezige risico’s binnen uw organisatie. Doe de Lithium Safety Check en u krijgt waardevolle inzichten in de aanwezige risico’s binnen uw organisatie.

Aanvragen

24/7 Connect & Control

Binnen het Lithium Safety Concept staat het klantenvraagstuk centraal waarbij risicopreventie, vroege én precieze detectie, brandveilige verpakkingen en professionele opvolging een sleutelrol vervullen. Dit biedt de mogelijkheid om het ontstaan en verspreiding van een thermal runaway te stoppen en de totale schade aanzienlijk te beperken of te voorkomen.

Met het Lithium Safety Concept bent u connect en in control. Connect door innovatieve systemen met realtime doormeldingen en informatie. In control omdat u de tijd heeft de benodigde organisatorische maatregelen te nemen. Een effectief en preventief lithium batterijbrandbestrijdingsplan op maat! Dankzij een landelijk netwerk heeft u direct de juiste specialistische kennis voorhanden.