Kennisblog

Het 3D BIM model helpt veiligheid verhogen

Hertek, de specialist in veiligheid in gebouwen, is onlangs toegetreden tot BIM register. Fer Houben van business unit Hertek Safety en Kristijan Djudaric van business unit Hi-Safe zijn binnen de Hertek Groep pioniers in het werken met de BIM werkmethodiek. Dankzij hun werk zijn bijvoorbeeld de veiligheidsoplossingen zoals brandmeld-, ontruiming- en noodverlichtingsinstallaties beschikbaar als BIM objecten voor de modellen en ontwerpt het bedrijf de automatische blusinstallaties in het model, in nauw overleg met andere installatiepartners.

Lees meer

Watermist waarborgt uw bedrijfscontinuïteit

Watermist is als blusmiddel in opkomst en zien wij steeds meer toegepast worden in bijvoorbeeld datacenters, industrie en gebouwen. Wat zijn nou de voordelen van watermist? Wij lichten het toe in dit blog.

Lees meer

Het groene boekje voor brandblussing

Een nieuwsbericht over een kleine brand op het terrein van de Clauscentrale, een elektriciteitscentrale, in Maasbracht trok mijn aandacht. Bij het testen van een pomp is brand ontstaan in een hoogspanningskast in een afgesloten ruimte. Gelukkig heeft de automatische gasblusinstallatie zich bewezen door de brand te blussen. Betreft de blussing is alles volgens het boekje gegaan, maar hoe ziet dit ‘boekje’ er in Nederland eigenlijk uit?

Lees meer

Nederlandse overheid stelt hoge eisen aan veiligheid chemische industrie

Eind maart las ik een verontrustend nieuwsbericht over de explosie in een chemische fabriek in Yancheng (China). Dagelijks zet ik mij, samen met mijn collega’s, in om explosiegevaar te voorkomen. Dus wanneer ik zo’n tragisch nieuwsbericht lees, stelt het mij gerust dat de Nederlandse overheid strenge eisen stelt om ontploffingsgevaar te voorkomen.

Lees meer

Bescherm bedrijfscontinuïteit PGS15 loods tegen (brand)schade met CO2 ruimteblussing

Overal waar (brand)schade een risico vormt voor de bedrijfscontinuïteit heeft Hi-Safe een passende oplossing voor u. Hi-Safe specialiseert zich al ruim 50 jaar in het beveiligen en blussen van onder andere industriële objecten, PGS15 loodsen, datacenters en serverruimtes bij ziekenhuizen.

Lees meer

3 Kennisvragen: test uw kennis over blusgas!

Hoe staat het met uw kennis over blusgas? Beantwoord onderstaande vragen en controleer of u het bij het juiste eind heeft.

Lees meer