Bescherm bedrijfscontinuïteit PGS15 loods tegen (brand)schade met CO2 ruimteblussing

Overal waar (brand)schade een risico vormt voor de bedrijfscontinuïteit heeft Hi-Safe een passende oplossing voor u. Hi-Safe specialiseert zich al ruim 50 jaar in het beveiligen en blussen van onder andere industriële objecten, PGS15 loodsen, datacenters en serverruimtes bij ziekenhuizen.

De meest gangbare blusgassen voor ruimteblussing zijn CO2, inerte gassen (ProInert, IG55, IG01, IG541, IG100) en clean agent gassen (3M Novec 1230). Deze blusgassen hebben allemaal een unieke manier van werken en zijn ontwikkeld om specifieke risico’s te borgen.

Een CO2 lage druk blusgasinstallatie bestaat uit een grote tank waarin CO2 onder lage druk wordt opgeslagen. Voordelen daarvan zijn de ruimte die de tank inneemt. U heeft veel minder ruimte nodig dan bij een hoge druk installatie waarbij u een groot aantal cilinders gebruikt. Bijkomende voordelen zijn kostentechnisch, veel efficiëntere bouwconstructie en het hervullen van de tank verstoort het bedrijfsproces minimaal. Een grote vrachtwagen gevuld met CO2 vult de tank in plaats van bijvoorbeeld 400 cilinders wisselen.

Waar moet u allemaal rekening mee houden wanneer u een PGS15 loods wil beveiligen met een CO2 lage druk installatie?

Allereerst heeft u een UPD (uitgangspuntendocument) nodig. Betrek de bouwer en Hi-Safe zo vroeg mogelijk in het proces aangezien bouwkundige zaken en installatietechnische zaken van grote invloed op elkaar zijn. Een CO2 blusgasoplossing is voor de gebruiker onderhoudsvrij. Jaarlijks onderhoudt Hi-Safe de installatie voor u. Onze 24-uurs servicedienst staat paraat om bij calamiteiten, storingen, blussingen snel ter plaatse de installatie weer online te krijgen.

Bent u op zoek naar een oplossing om de bedrijfscontinuïteit in uw PGS15 loods te beveiligen tegen (brand)schade? Neem dan contact met ons op.