Brandblussing blusgas

Uw bedrijfscontinuïteit wordt door Hi-Safe - onderdeel van Hertek Groep - geborgd door het beperken van brandschade aan bedrijfsmiddelen. Hi-Safe biedt u unieke onderhoudsarme brandblusoplossingen.

Kritische infrastructuur optimaal beschermen

Wist u dat meer dan 50% van alle bedrijfsbranden in ruimten met kritische infrastructuur (servers of machines) en in ruimten met gevaarlijke en/of brandbare stoffen ontstaat? De oorzaak van 80% van het totale schadebedrag in Nederland als gevolg van binnenbranden komt door dergelijke branden. Via bekabeling in muren en plafonds verspreidt een binnenbrand razendsnel. In deze gevallen telt iedere seconde. Hi-Safe biedt u unieke combinaties van blusmiddelen in diverse betrouwbare en onderhoudsarme blusoplossingen.

U heeft keuze uit hoogwaardige blustechnologiën en effectieve blusmiddelen gebaseerd op clean agent blusgassen, inert blusgas en CO2-blusgas. Hi-Safe garandeert de veiligheid van mensen en bedrijfsmiddelen in uw gebouw(en) door een betrouwbare maatwerk-brandblusoplossing. Samen met u bepaalt Hi-Safe welke blusmethode (gasblussing of watermist) het beste in uw ruimte(n) past. Uw situatie en wensen zijn altijd het uitgangspunt van de automatische blusoplossingen van Hi-Safe.

Wat u écht moet weten over blusgassen

De whitepaper 'Basiskennis blusgassen', biedt u een interessante kijk op de mogelijkheden van blusgassen: hoe weet u welk blusgas voor uw specifieke situatie geschikt is? En welke normen gelden in Nederland voor blusgasinstallaties? De antwoorden op al deze vragen en specifieke kenmerken komen uitgebreid aan bod.

Vraag de whitepaper over blusgassen aan

Blussen zonder nevenschade

Blusgas heeft als blusmiddel verschillende voordelen. Het beperkt de nevenschade, omdat er na blussing geen residu achterblijft. Ook is blusgas geschikt voor zowel obect- als ruimteblussing, is het makkelijk toepasbaar in bestaande bouw en is het geschikt voor het blussen van een vloeistofbrand. Blusglas is als blusmethode geschikt voor het beveiligen van datacenters, industrie, de opslag van gevaarlijke stoffen (PGS15) en de scheepvaart.

Samen bouwen aan uw bedrijfscontinuïteit én veiligheid

Hi-Safe is uw vakkundige partner, iedere dag, 24/7 en dat voor al ruim 90 jaar! Ons partnerschap omvat:

  • Volledig ondersteuning van onze eigen vakkundige technici gedurende het totale project. U heeft geen zorgen meer rondom veiligheid, wetgeving, certificatie en documenten
  • Digitaal ontwerp van uw project, zoals u wilt (BIM, 3D of 2D), conform uw wensen en eisen
  • Een systeem dat werkt, altijd! Onze eigen vakkundige technici verzorgen service en onderhoud.

Kortom, u vertrouwt altijd op de expertise van Hi-Safe!

“In tegenstelling tot blussen met een sprinklerinstallatie blijft de schade tot een minimum beperkt wanneer er met een blusinstallatie wordt geblust. De blusinstallaties van Hi-Safe hebben bij ons bewezen dat ze honderd procent betrouwbaar zijn. Hi-Safe is een flexibele organisatie met veel knowhow in huis.”

Gerrit Beens, projectleider Betap