Datacenters

Datacenters zijn doorgaans uitgerust met bedrijfskritische IT-hardware en energie- en opwekkingssystemen. Overheidsinstellingen en bedrijven zijn volledig afhankelijk van de data infrastructuur vanuit de datacenters.

“Nederland telt 189 colocatie-datacenters die gezamenlijk 369.000m2 datavloer beslaan.”

Veiligheid waar u op kunt rekenen

De hardware is 24/7 online en gemiddeld 8700 uur per jaar operationeel. Dit proces genereert continue warmte en temperatuurcontrole is essentieel. Hierdoor zijn datacenters uitgerust met klimaatbeheersingssystemen. Om grootschalige schade bij brand tot een minimum te reduceren, worden back-upsystemen, (noods)stroomvoorzieningen en automatische brandblussystemen toegepast.

Om de continuïteit en servicelevel uptime van uw organisatie te waarborgen, is het beveiligen van uw datacenter tegen brand- en gevolgschade essentieel. Een maatwerk brandblusoplossing is noodzakelijk om de veiligheid en continuïteit van uw datacenter te waarborgen. Hi-Safe biedt oplossingen voor zowel ruimteblussing als objectblussing van IT-hardware. Wij gaan graag met u in gesprek voor de best passende brandblusoplossing (gasblussing of watermist) voor uw datacenter.

Blussen met gas

Het toepassen van blusgas als blusmiddel in datacenters heeft verschillende voordelen. Het beperkt de nevenschade, omdat er na blussing geen residu achterblijft. Ook is blusgas geschikt voor zowel obect- als ruimteblussing. Lees waarom GTT (voorheen Interoute) en de Radboud Universiteit vertrouwen op Hi-Safe.

Ruimtedichtsheidsmeting

Een blusgassysteem dient na blussing de minimale blusgasconcentratie een bepaalde periode te behouden.

Met een ruimtedichtheidsmeting verkrijgt u inzicht in de staat van de ruimte. In dit kennisdocument leest u wat deze meting omvat, delen wij lekkage punten waar u extra alert op moet zijn en praktijkvoorbeelden van veel voorkomende lekkages.

Vraag het kennisdocument over de ruimtedichtsheidsmeting aan

Samen bouwen aan uw bedrijfscontinuïteit én veiligheid

Hi-Safe is uw vakkundige partner, iedere dag, 24/7 en dat voor al ruim 90 jaar! Ons partnerschap omvat:

  • Volledig ondersteuning van onze eigen vakkundige technici gedurende het totale project. U heeft geen zorgen meer rondom veiligheid, wetgeving, certificatie en documenten
  • Digitaal ontwerp van uw project, zoals u wilt (BIM, 3D of 2D), conform uw wensen en eisen
  • Een systeem dat werkt, altijd! Onze eigen vakkundige technici verzorgen service en onderhoud.

Kortom, u vertrouwt altijd op de expertise van Hi-Safe!