Explosieonderdrukking

Uw bedrijfscontinuïteit wordt door Hi-Safe - onderdeel van Hertek Groep - geborgd door het beperken van brandschade aan bedrijfsmiddelen. U vindt gegarandeerd een betrouwbare en effectieve oplossing voor explosieonderdrukking in uw (productie)ruimten met een verhoogd explosierisico.

Iedere milliseconde telt

De definitie van een explosie is een ultrasnel ontwikkelende brand die gepaard gaat met een plotselinge drukgolf. Wanneer een explosie in uw gebouw plaatsvindt, heeft dat vernietigende gevolgen voor uw gebouwgebruikers en bedrijfsmiddelen. Een explosie is na 100 milliseconden (0,1 seconde) al niet meer tegen te houden. Daarom telt bij explosieonderdrukking echt elke milliseconde. Om de explosierisico’s in uw bedrijf te onderdrukken, biedt Hi-Safe u hoogwaardig advies en moderne technologische oplossingen.

Een beginnende explosie onderdrukt u door drukverhogingen snel te detecteren en vervolgens een blusmiddel te injecteren. Hierdoor blijft de druk op het toelaatbare niveau voor de specifieke situatie. U past een explosieonderdrukkingsoplossing van Hi-Safe onder andere toe op procesapparatuur, filters, transportleidingen in de petrochemie en voedingsmiddelenindustrie.

Geïntegreerde brandbeveiligingsoplossing

Een explosieonderdrukkingsoplossing is onderdeel van een groter geheel. Bij brandbeveiliging van de meest kwetsbare en meest risicovolle zones van uw gebouw is explosieonderdrukking wel een belangrijke schakel. Voor het waarborgen van de veiligheid, welzijn, continuïteit voor mensen en bedrijfsmiddelen in gebouwen is Hi-Safe de deskundige en betrouwbare partner. Hertek Groep biedt u naast een detailoplossing voor explosie-onderdrukking ook een multidisciplinaire totaaloplossing voor brandblussing, brandbeveiliging, noodverlichting, ontruimingsalarmering, communicatie en zorgdomotica.