Explosieonderdrukking

Uw bedrijfscontinuïteit wordt door Hi-Safe - onderdeel van Hertek Groep - geborgd door het beperken van brandschade aan bedrijfsmiddelen. U vindt gegarandeerd een betrouwbare en effectieve oplossing voor explosieonderdrukking in uw (productie)ruimten met een verhoogd explosierisico.

Oplossingen die (blijven) werken

De mogelijkheid tot het beperken/inperken van explosies is afhankelijk van de activatietijd. Het belangrijkste is dan ook dat elke explosie zo snel mogelijk gedetecteerd wordt. Ieder product voldoet aan de snelheids- en betrouwbaarheidsvereisten die nodig zijn voor een effectieve explosiebeveiliging. Onze actieve explosiebeveiligingsoplossingen past u ook toe op procesapparatuur, filters en transportleidingen in iedere industrie.

Hi-Safe is ook uw betrouwbare en lokale partner voor service en onderhoud aan uw onderdrukkingssysteem. Uw systeem blijft in topconditie en de specialisten van Hi-Safe ondersteunen u snel bij een noodsituatie/blussing zodat u op zeer korte termijn weer operationeel bent.

CTA whitepaper Explosiebeveiliging

Wat u moet weten over explosiebeveiliging

Deze whitepaper, opgesteld door Fike (partner van Hi-Safe), geeft cruciale informatie over de aanwezigheid en het potentiële explosiegevaar van stof in de verwerkende industrie.

Vraag de whitepaper over explosiebeveiliging aan

Word beschermd en blijf beschermd met Hi-Safe

Hi-Safe heeft samen met Fike de expertise, de ervaring en de producten om elke procesinstallatie, en nog belangrijker zijn operatoren, te beveiligen tegen een brandbaar stofgevaar. De explosiebeveiligingssystemen van Fike zijn ontworpen om een explosie in de beginfase te onderdrukken of tegen te houden waarmee een ramp wordt voorkomen.

Iedere milliseconde telt

Chemische onderdrukkingssytemen zijn ontworpen om op een betrouwbare manier vlamontwikkeling te isoleren en te stoppen. Maar onderdrukkingssystemen zijn zo goed als de snelheid waarmee ze activeren. Een trage activatie resulteert in een secundaire voortplanting, die op zijn beurt zorgt voor verwoestende gevolgen aan andere installaties. Chemische onderdrukkingssystemen van Hi-Safe verspreiden het bluspoeder binnen 60 milliseconden; veel sneller dan dat een secundaire zicht ontwikkelt.

Ontstekingsbron stofexplosie
Mechanische vonken, smeulende oppervlaken, wrijving en statische elektriciteit zijn bij meer dan 55% van de stofexplosie de veroorzaker

Het vermijden van secundaire explosies

Naast chemische onderdrukkingssystemen beschikt Hi-Safe, samen met Fike, ook over mechanische beveiligingssystemen. Deze mechanische systemen zorgen ervoor dat vlammen en druk zich niet verspreiden in beide richtingen. De kleppen sluiten binnen enkele milliseconden nadat een explosie gedetecteerd wordt, waardoor vermeden wordt dat de explosie zich uitbreidt naar andere delen van de installatie.