Blusgasinstallatie borgt bedrijfscontinuïteit tapijtfabriek Betap

Genemuiden

Blusgasinstallatie borgt bedrijfscontinuïteit tapijtfabriek Betap

Hi-Safe heeft de bedrijfscontinuïteit van tapijtfabriek Betap zekergesteld met een betrouwbare blusgasinstallatie, gebaseerd op blussen met CO2.

Behoefte klant

Tapijtfabrikant Betap wilde zijn nieuwste droogovens productielijn bijna volcontinu (24/6) operationeel hebben. Branduitbraak mag de continuïteit niet in gevaar brengen. Betap had behoefte aan een blusgasinstallatie van Hi-Safe die de bedrijfscontinuïteit garandeert.

Oplossing

Hi-Safe heeft een grote blusgasinstallatie met 2 bluscommandopanelen en 32 CO2-cilinders gerealiseerd bij de droogovens productielijn. De temperatuursensoren slaan alarm als de oventemperaturen boven 260 graden komen. Daarna heeft de operator 30 seconden tijd om de locatie te verlaten of eventuele automatische blussing alsnog te onderbreken, in geval van een vals alarm. Compartimentering beperkt de blussing altijd tot de droogsectie waar de te hoge temperatuur is gedetecteerd.

“In tegenstelling tot blussen met een sprinklerinstallatie blijft de schade tot een minimum beperkt wanneer er met CO2 wordt geblust. Schade aan machinedelen en elektronica levert al snel twee weken stilstand op.”

Gerrit Beens, projectleider Betap